Töltött zsemle recept
A Töltött zsemle hozzávalói:8 db zsemle
2 db egész tojás
5 dkg reszelt sajt
10 dkg füstölt szalonna
2 db zöldpaprika
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tej
kevés só és törött fekete bors.
A Töltött zsemle elkészítési módja:
A zsemlék tetejérõl egy vékony "kalapot" levágunk, és a belét kiszedjük. A zsemleüregeket egy pillanatra megmártjuk a tejben, majd lecsöpögtetjük, és kis tepsire tesszük. A kalapokat szintén megmártjuk. A kivájt zsemlebelet a megmaradt tejjel, a nagyon gyengén felvert tojással, a reszelt sajttal, valamint a fokhagymaprésen átnyomott hagymával összekeverjük, majd a zsemléket jól megpúpozva megtöltjük a keverékkel. Mindegyikre ráillesztjük a tetejét, és a hajszálvékonyra vágott szalonnaszeletekkel betakarjuk. A tepsit betoljuk az elõmelegített, forró sütõbe, és addig sütjük, amíg szép piros pörc sül rá. Bármilyen salátával vagy savanyúsággal nagyon finom ez az egyszerû étel.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:58
A töltött zsemle elkészítési módja és hozzávalói.