Káposztával töltött zsemle recept
A Káposztával töltött zsemle hozzávalói:4 zsemle
8 evõkanál maradék párolt káposzta
1 db tojás
2 dl tejföl
ízlés szerint só
törött fekete bors
1 gerezd fokhagyma
2 evõkanál olaj.
A Káposztával töltött zsemle elkészítési módja:
A zsemléket kettévágjuk, és a belét úgy szedjük ki egy éles késsel, hogy a fél zsemlének csak vékony fala maradjon. A kivájt zsemlebelet apróra összevágjuk. A tojást habosra felverjük, belekeverjük a párolt káposztát, a zsemlebelet, a zúzott fokhagymát, kevés sót és törött borsot, valamint 1 evõkanál tejfölt. A tölteléket jól megpúpozva beletöltjük a fél zsemlékbe, majd tepsire vagy lapos tûzálló tálra rakjuk szorosan egymás mellé. A tetejükre locsoljuk a maradék tejfölt, és az elõmelegített forró sütõben tizenöt percig sütjük. Jó ízû, olcsó és kiadós vacsora, amellyel a maradék párolt káposztát és a már nem friss zsemlét lehet hasznosítani.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:58
A káposztával töltött zsemle elkészítési módja és hozzávalói.