Töpörtyűkrémes szendvics recept
A Töpörtyűkrémes szendvics hozzávalói:8 szelet körbevágott kenyér
15 dkg töpörtyû
1 tojás
1 db héjában fõtt burgonya vagy 2 evõkanálnyi lecsurgatott
sós vízben fõtt burgonya (maradék is lehet)
1 csapott evõkanál tejföl
1 teáskanál mustár
1 diónyi vöröshagyma
ízlés szerint só és törött fekete bors.
A Töpörtyűkrémes szendvics elkészítési módja:
A töpörtyût, a megtisztított fõtt burgonyát és a meghámozott vöröshagymát a húsdarálón kétszer átengedjük (vagy aprítógépben összezúzzuk), hogy jó pépes legyen, majd összekeverjük a nyers és felveretlen tojással. Mustárral, sóval, borssal és a tejföllel ízesítjük. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, ezután a krémet rákenjük a kenyérre. Elõmelegített forró sütõben vagy grillsütõben szép piros kérget sütünk a tetejére. (Libatöpörtyûbõl a legfinomabb.) Finom és olcsó vacsora. Nagyobb adagot is érdemes belõle készíteni, mert a mélyhûtõben sokáig eláll (vagy tojás nélkül a normál hûtõtérben akár egy hétig is tárolható, és közvetlenül fogyasztás elõtt keverjük bele a tojást).
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 19:03
A töpörtyűkrémes szendvics elkészítési módja és hozzávalói.