Rakott burgonya - Andrea módra recept
A Rakott burgonya - Andrea módra hozzávalói:1,5 kg burgonya
30 dkg puha lángolt- v. parasztkolbász
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg párizsi
2 db főtt tojás
3 db egész tojás
3 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
A Rakott burgonya - Andrea módra elkészítési módja:
A szalonnát csíkokra vágva serpenyőben pirosra sütjük, megdinszteljük benne a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a pici kockára vágott párizsit. Pár percig tovább sütjük, majd leves szűrőn zsírjától leszűrjük. A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A zsírból csak annyit öntünk vissza a serpenyőbe, amennyi a burgonya átforgatásához szükséges. Ebben a zsírban pár percig sütjük a burgonyát, majd felét egy tűzálló tálba tesszük. Rárakjuk a sült kolbászos keveréket, majd a karikára vágott főtt tojást, végül a maradék burgonyával befedjük. A tejfölt kikeverjük a fűszerkeverékkel, őrölt borssal és a tojásokkal, - ezt a masszát ráöntjük a burgonyára és sütőben vagy mikróban addig sütjük, míg meg nem szilárdul. Savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. júl. 24. 09:02
A rakott burgonya - andrea módra elkészítési módja és hozzávalói.