Kakashere leves recept
A Kakashere leves hozzávalói:50 dkg kakashere
2 szál sárgarépa
2 szál fehér répa
1 késhegynyi őrölt bors
3 db húsleves kocka
1/2 cs. apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál étkezési keményítő
2,5 dl tejföl
Levesgyöngy vagy pirított zsemle-kocka
A Kakashere leves elkészítési módja:
A kakasherét 1-2 percre forró vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, vékony burkától megszabadítjuk, karikára vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, szintén karikára vágjuk, s hozzáadva a leveskockákat, kakasherét, őrölt borsot, - felöntve 1,5 liter vízzel - puhára főzzük. Az étkezési keményítőt elkeverjük a tejföllel, petrezselyemzölddel, s besűrítjük vele a forrásban lévő levest, de már nem főzzük tovább. Levesgyönggyel vagy pirított zsemle-kockával tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. jún. 29. 10:03
A kakashere leves elkészítési módja és hozzávalói.