Sárgarépás fasírt recept
A Sárgarépás fasírt hozzávalói:2 sárgarépa
2 póréhagyma
2 burgonya
1 húsleveskocka
2 tojás
2 zsemle
1/2 pohár tej
csipetnyi őrölt szerecsendió
izlés szerint:- só
-bors
petrezselyemzöld
A Sárgarépás fasírt elkészítési módja:
A tisztított burgonyát,répát és póréhagymát vágjuk csíkokra,karikára. Pároljuk meg a húsleveskockával izesített vizben, forrástól számítva 10 percig. Hagyjuk kihülni majd szűrjük le. Közben a zsemlét áztassuk tejbe majd nyomkodjuk ki.Üssünk hozzá két tojást,keverjük hozzá a kissé összetört zölcségeket.Izésitjük sóval,borsal,őrölt szerecsendióval, szinezhetjük pirospaprikával. A masszából pogácsákat vagy rudakat formázunk,forró olajban pirulásig sütjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Ritus78, 2006. dec. 16. 18:47
A sárgarépás fasírt elkészítési módja és hozzávalói.