Olasz spagettileves recept
40 perc
Az Olasz spagettileves hozzávalói:
2 db közepes burgonya,
2 db kemény paradicsom,
esetleg sűrített paradicsom
2 fej hagyma,
2-3 sárgarépa,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg spagetti száraztészta,
10 dkg parmezán vagy más,
ízes, olvadó sajt,
1 csokor petrezselyem vagy zeller,
1 teáskanál só,
csipetnyi cukor,
1 kávéskanál olasz fűszerkeverék,
csipetnyi curry,
1 kávéskanál olaj,
vegeta.
Az Olasz spagettileves elkészítési módja:
A megtisztított és felaprított burgonyát, hagymát és sárgarépát olajon megpároljuk, majd vízzel felengedjük és az ízesítőkkel együtt főzzük. Amikor félig elkészült (kb. 10 perc), belekeverjük a lehámozott, felszeletelt paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát és spagettit. Puhára főzzük, így egy majdnem sűrű, főzelékhez hasonló ételt kapunk. Tetszés szerint hígítható. Tálaláskor bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: suzy1983, 2007. jún. 28. 21:25
Az olasz spagettileves elkészítési módja és hozzávalói.