Zöldségleves recept
60 perc
1370 kcal
22 gramm
25 gramm
- 8 dkg zsír
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg zöldség
- 10 dkg zeller
- 10 dkg karalábé
- 5 dkg gomba
- 2 evőkanál zöldborsó
- 1 csipetnyi bors
- fél csomó petrezselyemzöld
- só
- 2-3 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 1 húsleveskocka
A Zöldségleves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítom és apró kockára vágom. A petrezselyemzöldet finora vágom. A zöldségeket a zsírban kevés viz hozzáadásával puhára párolom. Hozzáadom a petrezselyem zöldet,a sót, a borsot, és zsírjára pirítom. Majd meghintem a liszttel és tovább pirítom. Az egészet felengedem vízzel és beleteszem a húsleveskockát és lassan készre forralom. Galuskát szaggatok bele, és beleöntöm a tejet, ha felforrt, készen van.
Nagyon laktató és finom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: emrus, 2008. márc. 4. 15:41
A zöldségleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.