Pünkösdi báránysült fodormenta-szósszal recept
120 perc
A Pünkösdi báránysült fodormenta-szósszal hozzávalói:
1 kg bárányhús (szeletek)
5 gerezd fokhagyma
2 kanál mustár
tárkonylevél, olaj
bors, só
fodormenta-szósz
sült paradicsom
párolt zöldségek
fodormenta-levelek
A Pünkösdi báránysült fodormenta-szósszal elkészítési módja:
A bárányszeleteket 24 órán át pácold fokhagyma, tárkonylevél, mustár, só, bors és olaj keverékében. Azután a húsdarabok mindkét oldalát grillezd meg (vagy süsd meg tepsiben). Amikor megsült, a szeleteket tedd egy előmelegítet (felforrósított) tálra, adj hozzá párolt zöldséget, s minden húshoz egy-egy fél sült paradicsomot, majd a húst öntsd le a fodormenta-szósszal.
Fodormenta-szósz
1 nagyobb bögre cukor
1 csokor fodormentalevél
ecet
Végy egy széles szájú üveget, s tedd bele a cukrot.
A fodormentát vágd olyan finomra, amilyenre csak tudod, s azt is keverd a cukorhoz.
Az üveget töltsd fel ecettel (annyival, amennyi képes a cukrot feloldani), majd a tartalmát jól rázd össze.
Néhány napra tedd hűvös helyre a lefedett üveget.
Majd kóstold meg a szószt, s ha úgy érzed, kell bele, oldj fel benne még egy kis cukrot.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. máj. 21. 13:06
A pünkösdi báránysült fodormenta-szósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.