Hajdúkáposzta recept


50 dkg füstölt disznóhús
25 dkg füstölt kolbász
75 dkg savanyú káposzta
2 nagyobb fej hagyma
10 dkg zsiradék
pirospaprika, köménymag, só, csombor, majoranna
A Hajdúkáposzta elkészítési módja:
Az egyik hagymát karikázd fel, s kevés zsíron (vagy olajon) pirítsd sárgára, adj hozzá egy fél kávéskanálnyi köménymagot, a káposztát, önts hozzá 3-4 dl vizet és párold puhára. A másik hagymából egy kis pirospaprikával és zsiradékkal készíts pörköltlevet, s abban párold meg az ujjnyi kockákra vágott füstölthúst. Amikor a hús már majdnem puha, add hozzá a felkarikázott kolbászt, s úgy folytasd a párolást. Végül keverd össze a húsokat a káposztával, fűszerezd s az egészet jól forrald össze.
Puha kenyérrel, esetleg tejföllel és egy jó pohár vörösborral tálaljuk. :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. máj. 20. 12:58
A hajdúkáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.