Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sonkás csirkemellfilé recept

Sonkás csirkemellfilé recept

A Sonkás csirkemellfilé hozzávalói:
4 csirkemellfilé,
4+2 evőkanál olaj
8 vékony szelet sonka
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint só
őrölt bors
kevés szárított rozmaring
pirospaprika
3 szál közepes méretű sárgarépa
1 kis zeller
1 ek paradicsompüré
1,5 dl fehérbor
púpos ek apróra vágott zöldpetrezselyem


A Sonkás csirkemellfilé elkészítési módja:
A csirkemellfiléket 4 evőkanál olajon ropogósra sütjük. Kivesszük, ízesítjük a rozmaringgal, sóval, borssal, paprikával. Minden filét 2 szelet sonkába göngyöljük. Apróra vágjuk a vöröshagymát,vékony csíkokra a sárgarépát, a zellert. A paradicsompürét jól összekeverjük a borral. A megmaradt olajhoz hozzá adunk még 2 evőkanállal, majd a forró olajban megpároljuk a hagymát, bele törjük a fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és rövid ideig pirítjuk. Utána ráöntjük a paradicsompürével elkevert bort, rárakjuk a húsokat, majd fedő alatt alacsony hőfokon 15 percig pároljuk. A húst tányérra szedjük, mellé a zöldségeket, rászórjuk a petrezselymet, forrón tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A sonkás csirkemellfilé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook