Sonkás csirkemellfilé recept
A Sonkás csirkemellfilé hozzávalói:4 csirkemellfilé,
4+2 evőkanál olaj
8 vékony szelet sonka
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint só
őrölt bors
kevés szárított rozmaring
pirospaprika
3 szál közepes méretű sárgarépa
1 kis zeller
1 ek paradicsompüré
1,5 dl fehérbor
púpos ek apróra vágott zöldpetrezselyem
A Sonkás csirkemellfilé elkészítési módja:
A csirkemellfiléket 4 evőkanál olajon ropogósra sütjük. Kivesszük, ízesítjük a rozmaringgal, sóval, borssal, paprikával. Minden filét 2 szelet sonkába göngyöljük. Apróra vágjuk a vöröshagymát,vékony csíkokra a sárgarépát, a zellert. A paradicsompürét jól összekeverjük a borral. A megmaradt olajhoz hozzá adunk még 2 evőkanállal, majd a forró olajban megpároljuk a hagymát, bele törjük a fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és rövid ideig pirítjuk. Utána ráöntjük a paradicsompürével elkevert bort, rárakjuk a húsokat, majd fedő alatt alacsony hőfokon 15 percig pároljuk. A húst tányérra szedjük, mellé a zöldségeket, rászórjuk a petrezselymet, forrón tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. febr. 26. 15:14
A sonkás csirkemellfilé elkészítési módja és hozzávalói.