Burek(Börök) recept
A Burek(Börök) hozzávalói:35 dkg túró
10 dkg juhsajt
3 tojás + egynek a sárgája
3 gerezd fokhagyma
kapor
petrezselyem
8 réteslap
3 ek olvasztott vaj
A Burek(Börök) elkészítési módja:
A túrót a reszelt juhsajttal és a tojásokkal elkeverem, hozzáadom az apróra vágott kaprot és petrezselymet. Sózom, borsozom, majd mehet bele a felaprított fokhagyma. Egy kerek sütőformát vékonyan kiolajozok, 2 réteg réteslapot terítek bele, megkenem kevés olvasztott vajjal majd masszát simítok rá. Visszahajtom rá a kilógó széleket. Akkor jöhet megint 2 réteslap, olvasztott vaj, újra massza, és így tovább, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére réteslap kerül, amit 1 tojássárgája és a maradék olvasztott vaj keverékével kenek meg. Előmelegített 200 fokon kb. fél óra kell neki a sütőben. Akkor jó, ha a teteje már szépen megpirult.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. febr. 22. 18:43
A burek(börök) elkészítési módja és hozzávalói.