Meggyes-csokis lepény recept
A Meggyes-csokis lepény hozzávalói:60 dkg liszt
40 dkg cukor
20 dkg olvasztott vaj
5 tojás
1 cs sütőpor
2 dl tejföl
1 csipet só
10 dkg étcsoki
1 üveg meggybefőtt
reszelt citromhéj
1 cs vaníliás cukor
A Meggyes-csokis lepény elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral, sóval, citromhéjjal és a vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejfölt, az olvasztott vajat, végül belekeverem a sütőporral elkevert lisztet. Egy 26x40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, és belesimítom a tésztát. Durvára darabolt csokit szórok rá, egy picit bele is nyomkodom a tésztába, erre szórom pedig a lecsepegtetett meggyet. 175 fokra előmelegített sütőben kb.45-50 percig lassan sütöm, majd tűpróba után kiveszem. Vaníliás porcukorral megszórom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. febr. 21. 16:09
A meggyes-csokis lepény elkészítési módja és hozzávalói.