Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-csokis lepény recept

Meggyes-csokis lepény recept

A Meggyes-csokis lepény hozzávalói:
60 dkg liszt
40 dkg cukor
20 dkg olvasztott vaj
5 tojás
1 cs sütőpor
2 dl tejföl
1 csipet só
10 dkg étcsoki
1 üveg meggybefőtt
reszelt citromhéj
1 cs vaníliás cukor


A Meggyes-csokis lepény elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral, sóval, citromhéjjal és a vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejfölt, az olvasztott vajat, végül belekeverem a sütőporral elkevert lisztet. Egy 26x40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, és belesimítom a tésztát. Durvára darabolt csokit szórok rá, egy picit bele is nyomkodom a tésztába, erre szórom pedig a lecsepegtetett meggyet. 175 fokra előmelegített sütőben kb.45-50 percig lassan sütöm, majd tűpróba után kiveszem. Vaníliás porcukorral megszórom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-csokis lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook