Húsos tojásos recept


1 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
30 dkg.darált hús
2 v.3 tojás
2 v.3 evőkanál tejfől
só
bors
petrezselyemzöld
izlés szerint fokhagyma, aki szereti
sajt
A Húsos tojásos elkészítési módja:
1 evőkanál olajon megfuttatunk 1fej apróra vágott vöröshagymát. Amikor üveges lesz megszórjuk kevés pirospaprikával,levesszük a tűzről és hozzá keverünk 30 dkg. darált húst,amelyet előzetessen összekevertünk apróra vágott petrezselyemzöldjével. Megsózzuk,borsózzuk majd jól elkeverve 20 percig állni haggyuk. Egy tűzálló tálba símitjuk a húskeveréket és fél vagy három negyedig megsűtjűk. Közben 2 vagy 3 egész tojást felverünk, majd símára keverünk 2 vagy 3 evőkanál tejföllel és kis sóval. Ezt Egyenletessen elterítjük a fálig vagy három negyedig sült húson. Megszórjuk reszelt sajttal és pirosra sűtjűk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: katalin40, 2007. febr. 21. 14:19
A húsos tojásos elkészítési módja és hozzávalói.