Párizsi kosárkák tojással recept
60 perc
Szénhidrátszegény
A Párizsi kosárkák tojással hozzávalói:
- egy rúd párizsi (étvágytól és a család létszámától függően)
- tojás
- zsír vagy olaj a sütéshez
- fűszerek
A Párizsi kosárkák tojással elkészítési módja:
A párizsit ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk, vigyázzunk rá, hogy a bőre (a csomagolás) épen maradjon. Minden párizsi szeletre egy tojást számítunk. Forró zsírban a párizsi szeleteket kisütjük, a fólia miatt a szeletkék kosár formájúra fognak felpöndörödni. A zsírt/olajat tűzálló edénybe, tepsibe öntjük (amelyben a felvágottféle kisült), egyenként elhelyezzük benne a kosárkákat. A tojások fehérjét habbá verjük, megsózzuk, borssal meghintjük, egyenlő adagokat halmozunk a párizsinkra, majd beletesszük a tojássárgáját, s a sütőben kisütjük.
Kissé macerásnak tűnhet, tehát nem ideális elkezdeni esős időben, fizetésemelés ügyében főnökkel tett sikertelen tárgyalás esetén, ha a csemeténk fogzik, a párunk romantikus párnacsatára készül, és ne álljon mögöttünk a mindent jobban tudó anyuka vagy anyós. Viszont az íze mindent megér, és látványnak se utolsó.:).
Készíthesz mellé burgonyapürét köretként, hogy még inkább kihozza az ízvilágát.
Bátran kísérletezhetsz füstölt párizsival is a pikantéria kedvéért!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2007. febr. 16. 21:18
A párizsi kosárkák tojással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.