Különleges sajttal töltött csirkecomb recept
A Különleges sajttal töltött csirkecomb hozzávalói:csirke felsőcomb (személyenként 2 db, illetve étvágytól függően)
sajt
édeskáposzta
szárnyas fűszerkeverék
só
bors
őrölt kömény
liszt
tojás
zsemlemorzsa
ételízesítő
A Különleges sajttal töltött csirkecomb elkészítési módja:
A szép, egészséges édeskáposztáról annyi levelet fejtek le, ahány combot készítek. Forrásban lévő ételízesítős vízben felteszem főni, de csak annyira, hogy könnyen formázható legyen. Míg a káposztalevelek puhulnak, addig előkészítem a húst. A csirkecomb bőrét lehúzom, a csontot éles késsel kiemelem belőle, majd a helyére kisujj vastagságú sajtot teszek. (Én ementálit tettem, de lehet trappista vagy ki milyet szeret.) Beszórom fűszerkeverékkel, majd félreteszem. A káposztaleveleket leszűröm, kicsit hűlni hagyom. Előkészítem a panírozáshoz valókat. A tojásba sót, borsot és őrölt köményt is teszek. Mire ezzel elkészülök, a káposztalevelek egy kicsit meghűlnek, és könnyen be tudom velük burkolni a csirkecombokat. Úgy, mint a töltöttkáposzta készítésénél. A két végét begyűröm, így nem tud belőle kicsúszni a comb. Ezután a szokásos módon bepanírozom, majd szép aranybarnára sütöm. Tetszés szerinti köret adható hozzá, én vajas törtburgonyával kínáltam.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. szept. 20. 10:00
A különleges sajttal töltött csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.