Csirke sült gyümölccsel - Hot Panben recept
30 perc
Kalóriaszegény
A Csirke sült gyümölccsel - Hot Panben hozzávalói:
12 darab filézett csirke felsőcomb
só (tetszés szerint)
étolaj (a sütő aljára éppenhogy)
szeletelt gyümölcsök (alma, nashi [kínai] körte, banán, meggybefőtt és konzerv-őszibarack, illetve bármi, amit szeretünk)
natúr kefir vagy joghurt
A Csirke sült gyümölccsel - Hot Panben elkészítési módja:
A húsokat kettévágjuk, de kisebb szeletekre is érdemes felvágni, mert akkor később - pl. pici gyereknek - nem kell összenyiszálni, és pirosabbra is sül. Az óriásserpenyőt kicsit átolajozzuk, beállítjuk 150 fokra, és beletesszük a húsokat. Tűpróbáig, de minimum pirulásig sütjük, feltekerjük a hőtároló csavarját 180 fokra, majd beleszórjuk a gyümölcsöket, és fedő alatt is pároljuk kicsit, hogy levet eresszen. Pár perc múlva, amikor már éppen készen van, rákanalazzuk a kefirt vagy a joghurtot. Összekeverjük az ételt, kikapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk, hogy legalább tíz percig összeérjenek az ízek.
Ha marad belőle, érdemes hűtőbe tenni másnapra vagy későbbre, mivel a gyümölcsök és a hús tovább érlelődik, átveszik egymás ízét, „integrálódnak”, és egyszerűen isteni lesz a végeredmény!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: boribakter, 2008. máj. 10. 01:32
A csirke sült gyümölccsel - hot panben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.