Borka trikolor kenyere (Szent István kenyér) recept
220 perc
sok:)
nemsok
mégtöbb
A Borka trikolor kenyere (Szent István kenyér) hozzávalói:
A kenyértésztához:
1 kg sima kenyérsütőliszt
4 tk só
6 dl víz
Kenyérsütőgép „Tészta” funkció (1:50)
(Bármilyen alapkenyértészta jó ehhez a recepthez: a lényeg, hogy tartalmazzon lisztet, zsiradékot, cukrot, sót, vizet és ecetet vagy citromsavat.)
A Borka trikolor kenyere (Szent István kenyér) elkészítési módja:
A tésztát három részre kell osztani, és bucivá gyúrni gyúródeszkán. (Hajtogassuk át még egyszer, hogy szép buborékos legyen a bélzet. :)) A „színes” bucikba beledolgozzuk a belevalókat: Egyik bucihoz: 1 mk mirelit spenót Ízlés szerint fűszerek (pl. pirospaprika, köménymag stb.) Másik bucihoz: 1 kis doboz paradicsomszósz Ízlés szerint fűszerek (pl. pirospaprika, bazsalikom stb.) Harmadik buciba nem teszünk semmit, csak átgyúrjuk még egyszer. 10-20 percig meleg helyen kelesztjük még egy kicsit a három bucit. Sütőbe alulra egy tepsi vizet teszünk, egy másik tepsit sütőpapírral kibélelünk. A megkelt bucikat egymásra tesszük, hogy a magyar trikolor sorrendjében legyenek (gyk.: felülre a paradicsomos, középre a sima, alulra a spenótos), a felső szintet bevagdossuk, majd betoljuk egy háromnegyed, de max. egy órácskára 180 fokra, a sütőbe. Vigyázat! Leéghet a teteje!
Tudom, hogy nem én találtam fel a melegvizet, de örültem, hogy szétkreatívkodhattam az agyamat. :)
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: boribakter, 2008. aug. 20. 15:59
A borka trikolor kenyere (szent istván kenyér) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.