Ünnepi kalácskoszorú recept
Az Ünnepi kalácskoszorú hozzávalói:Hozzávalók 6 db-hoz:
1 dl tej+a kenéshez
37,5 dkg liszt
5 dkg cukor
6 ek.olaj
2 dkg élesztő
Az Ünnepi kalácskoszorú elkészítési módja:
A tejet kissé meglangyosítjuk. A lisztet tálba szitáljuk. 1 dl tejet, a cukrot, az olajat, egy csipet sót a liszthez adjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és alaposan kidolgozott tésztát készítünk. Letakarjuk és a duplájára kelesztjük. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 6 adagra osztjuk és mindegyikből 2-2 egyforma hosszuságú rudat sodrunk. A rudakat összecsavarjuk és körré összezárjuk. Tepsibe tesszük és még 15 percig kelesztjük. Előmelegítjük 200 fokra a sütőt, a maradék tejjel lekenjük a tésztát és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. júl. 25. 13:34
Az Ünnepi kalácskoszorú elkészítési módja és hozzávalói.