"Éjszakás" túrópogácsa (sok elkészítési idő) recept
30 perc
-
-
-
A "Éjszakás" túrópogácsa (sok elkészítési idő) hozzávalói:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg túró
3 dkg élesztő
1 kocka Ráma
1 pohár tejföl
1 tojás
só
tetejére kenéshez:
tojássárgája
szóráshoz
reszelt sajt
A "Éjszakás" túrópogácsa (sok elkészítési idő) elkészítési módja:
Elkészítés: Az áttört túrót elkeverjük a liszttel. Elmorzsoljuk benne a Rámát és a lereszelt élesztõt. Hozzáadjuk a felvert tojást és a tejfölt. Sóval ízesítve a tésztát jól összedolgozzuk. Egy éjszakára hûtõbe állítjuk. (Ezért a legjobb a tésztát elõzõ este összeállítani.) Másnap kinyújtjuk, majd a szokásos módon hajtogatjuk, legalább háromszor. A hajtogatások között kb. 30 percet pihentetjük a tésztát. Utoljára ujjnyira nyújtjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Derelyevágóval rudakat is vághatunk.) Forró sütõben szép pirosra sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 5aa980f5d5, 2009. szept. 19. 12:57
A "Éjszakás" túrópogácsa (sok elkészítési idő) elkészítési módja és hozzávalói.