Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » "Éjszakás" Túrópogácsa recept

"Éjszakás" Túrópogácsa recept

A "Éjszakás" Túrópogácsa hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg túró
3 dkg élesztõ
1 kocka Ráma
1 pohár tejföl
1 tojás


tetejére kenéshez:

tojássárgája
szóráshoz
reszelt sajt


A "Éjszakás" Túrópogácsa elkészítési módja:
Az áttört túrót elkeverjük a liszttel. Elmorzsoljuk benne a Rámát és a lereszelt élesztõt. Hozzáadjuk a felvert tojást és a tejfölt. Sóval ízesítve a tésztát jól összedolgozzuk. Egy éjszakára hûtõbe állítjuk. (Ezért a legjobb a tésztát elõzõ este összeállítani.) Másnap kinyújtjuk, majd a szokásos módon hajtogatjuk, legalább háromszor. A hajtogatások között kb. 30 percet pihentetjük a tésztát. Utoljára ujjnyira nyújtjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Derelyevágóval rudakat is vághatunk.) Forró sütõben szép pirosra sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A "Éjszakás" túrópogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook