"Éjszakás" Túrópogácsa recept
A "Éjszakás" Túrópogácsa hozzávalói:50 dkg liszt
25 dkg túró
3 dkg élesztõ
1 kocka Ráma
1 pohár tejföl
1 tojás
só
tetejére kenéshez:
tojássárgája
szóráshoz
reszelt sajt
A "Éjszakás" Túrópogácsa elkészítési módja:
Az áttört túrót elkeverjük a liszttel. Elmorzsoljuk benne a Rámát és a lereszelt élesztõt. Hozzáadjuk a felvert tojást és a tejfölt. Sóval ízesítve a tésztát jól összedolgozzuk. Egy éjszakára hûtõbe állítjuk. (Ezért a legjobb a tésztát elõzõ este összeállítani.) Másnap kinyújtjuk, majd a szokásos módon hajtogatjuk, legalább háromszor. A hajtogatások között kb. 30 percet pihentetjük a tésztát. Utoljára ujjnyira nyújtjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Derelyevágóval rudakat is vághatunk.) Forró sütõben szép pirosra sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: vma, 2006. nov. 1. 20:18
A "Éjszakás" túrópogácsa elkészítési módja és hozzávalói.