Borzaska recept
A Borzaska hozzávalói:Tésztához:
26 dkg liszt
12 dkg vaj
1 tojás sárgája
1,5 dl tejföl
só (ízlés szerint)
1 egész tojás, amivel a tetejét megkened
A töltelékhez:
8 dkg reszelt trappista sajt
4 dkg liszt
1 csipet szerecsendió
2,5 dl tej
só (megint csak ízlés szerint)
4 dkg vaj
+ 8 dkg reszelt trappista a végén a hempergetéshez
A Borzaska elkészítési módja:
A tésztához valókat jól összegyúrni és 1 órán át pihentetni alufóliába csomagolva hűtőben. Ha "kipihente" magát :) fél cm-esre nyújtani, és a recept szerint 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrni. (Anyu az üdítős üveg kupakjával szokta.) 200 fokon 10-12 percig sütni. A 'töltelékhez' valókból besamellt készítünk (lisztet a tejjel felfőzni +só és szerecsendió.) Ha már nem forró hozzáadjuk a sajtot, vajat. Kevergetve hűtjük a krémet. Úgy kell összeállítani, hogy két rész pogácsácska közé a krémet belekenjük, kicsit összenyomjuk, ekkor kijön kicsit a töltelék és így hempergetjük meg a lereszelt sajtba.
Amíg nem jönnek a vendégek, vagy nem eszitek meg a hempergetés ráér, mert a reszelt sajt megszáradhat rajta, megkeményedik.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 52d3e0b8a8, 2009. aug. 18. 08:03
A borzaska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.