Borzaska recept

A Borzaska hozzávalói:
Tésztához:

26 dkg liszt
12 dkg vaj
1 tojás sárgája
1,5 dl tejföl
só (ízlés szerint)
1 egész tojás, amivel a tetejét megkened

A töltelékhez:

8 dkg reszelt trappista sajt
4 dkg liszt
1 csipet szerecsendió
2,5 dl tej
só (megint csak ízlés szerint)
4 dkg vaj

+ 8 dkg reszelt trappista a végén a hempergetéshez


A Borzaska elkészítési módja:
A tésztához valókat jól összegyúrni és 1 órán át pihentetni alufóliába csomagolva hűtőben. Ha "kipihente" magát :) fél cm-esre nyújtani, és a recept szerint 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrni. (Anyu az üdítős üveg kupakjával szokta.) 200 fokon 10-12 percig sütni. A 'töltelékhez' valókból besamellt készítünk (lisztet a tejjel felfőzni +só és szerecsendió.) Ha már nem forró hozzáadjuk a sajtot, vajat. Kevergetve hűtjük a krémet. Úgy kell összeállítani, hogy két rész pogácsácska közé a krémet belekenjük, kicsit összenyomjuk, ekkor kijön kicsit a töltelék és így hempergetjük meg a lereszelt sajtba.

Amíg nem jönnek a vendégek, vagy nem eszitek meg a hempergetés ráér, mert a reszelt sajt megszáradhat rajta, megkeményedik.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A borzaska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook