Sós perec recept

Elkészítési idő 20 perc

A Sós perec hozzávalói:
Tésztához:
1 kg liszt
1/2 l tej
2 ek. kristálycukor
5 dkg élesztő
1 ek. só
1,5 dl étolaj

Tésztára:
1 tojás
szezámmag

Meglocsolni:
2 ek. liszt
1 ek. só
annyi víz hozzá, hogy jó folyékony legyen


A Sós perec elkészítési módja:
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt, jól összegyúrjuk és 15 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd felszeleteljük kb. 20 cm hosszú, 1 cm széles rudakká. A pereceket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a szezámmaggal. Sütőpapíron sütjük forró sütőben. Ha kezd sárgulni, akkor meglocsoljuk a liszt-só-víz keverékkel. Akkor jó, ha szép aranybarna.

A tésztát érdemes 2 részre osztani és úgy kinyújtani, mert elég sok lesz.

Célszerű derelyeszaggatóval vágni a tésztát és akkor nem kell sodorni, csak perec alakúra hajtogatni, így időt spórolhatunk.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A sós perec elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook