Kukoricamálé recept


40 dkg kukoricaliszt
1 pohár tejföl
2 pohár kefír
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál szódabikarbóna
egy tojásnyi zsír
szilvalekvár
A Kukoricamálé elkészítési módja:
A zsírral kikened a tepsit közben felolvasztod a maradékot. Összekevered a hozzávalókat, a masszát a tepsibe öntöd. Rákanalazod a lekvárt és meglocsolod a tetejét az olvasztott zsírral. Forró sütőben 15-20 perc alatt kész.
Ha ropogósabbra szeretnéd, akkor a lapos tepsiben sütöd.
Én nem vagyok oda a szilvalekvárért, így barackot raktam bele.
A végén porcukorral megszórod. Tejet lehet hozzá inni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 52d3e0b8a8, 2009. jún. 7. 21:39
A kukoricamálé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.