Andres-szeletek recept
Az Andres-szeletek hozzávalói:4 db tojás,
12 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
10 dkg darált dió,
3 dkg rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
1 evőkanál rum,
Krémhez
5 dl tej,
5 dkg cukor,
1 tojássárgája,
1,5 dkg liszt,
8 dkg darált dió,
2 dkg mazsola,
Díszítéshez
2 dl tejszín
1 kiskanál zselatin
1 csomag vaníliás cukor,
0,5 dl víz.
Az Andres-szeletek elkészítési módja:
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a porcukrot, a vaníliás cukrot és a rumot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe. Álljunk neki a krémnek: 1 dl tejet keverjünk el a tojás sárgákkal és a liszttel. A többi tejet egy edényben forraljuk fel a cukorral, majd folyamatosan öntsük bele a tojásos keveréket is. Főzzük ezt sűrűre. Az így kapott krémből tegyünk félre pár kanállal, amivel majd később a sütemény tetejét kenjük meg, a többit kenjük a két lap közé. Végül a díszítés hozzávalóiból készítsünk tejszínhabot, és ezzel díszítsük süteményünket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 7. 21:03
Az andres-szeletek elkészítési módja és hozzávalói.