Öntött almás recept
60 perc
Az Öntött almás hozzávalói:
30 dkg cukor (mindegy, hogy kristálycukor vagy porcukor)
30 dkg liszt (rétesliszttel jobb)
30-50 dkg reszelt alma
2 tojás
1 evőkanál étolaj
1,5 csomag sütőpor
1-2 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanálnyi fahéj
10 dkg darált dió
egy kevés zsír vagy vaj a tepsi kikenéséhez
Az Öntött almás elkészítési módja:
Meg kell hámozni, majd le kell reszelni az almát. Hozzá kell keverni a két tojást és az étolajat. Külön tálban össze kell keverni a száraz hozzávalókat. Tehát a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sütőport és 1 csomag vaníliás cukrot. Ezt hozzá kell keverni az almához. A tetejére rá kell szórni a darált diót. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig kell sütni.
Az alma természetesen lereszelve legyen 30-50 dkg, tehát a héja és a csumája nélkül.
Az alma levét nem szabad kinyomkodni.
Az étolaj helyett lehet egy evőkanál zsírt, margarint vagy vajat használni.
Kivajazott vagy kizsírozott, kilisztezett tepsiben kell sütni, hogy ne ragadjon oda az alja.
A darált dióba lehet keverni 1 csomag vaníliás cukrot és úgy szórni a tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: contu, 2008. okt. 3. 16:22
Az Öntött almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.