Gesztenyés őrület recept

1 csomag gesztenyemassza
1/2 cs. kekszpor
1 üveg kimagozott meggy
15 dkg margarin vagy vaj
porcukor
sárgabaracklekvár
kakaópor
csokis tortadara
tej
A Gesztenyés őrület elkészítési módja:
A kekszporból kakaóval, lekvárral, porcukorral, tejjel, esetleg kevés meleg kávéval gyúrható masszát készítünk. A gesztenyébõl vajjal és kis cukorral elkészítjük a keveréket. Kerek formába nyomkodjuk a kekszmasszát, erre rákrumplinyomózzuk a gesztenyekrémet, de lehet kenni is. Majd a lecsurgatott meggyszemeket csigaformában az egészre rendezzük.
Nagyon finom, ha a hagyományos csokimázat csurgatjuk a tetejére, de tortadarával is pazar. Ilyenkor tejszínhabbal tálalható. Jól be kell hűteni, és tálaláskor csak annyi ideig elölhagyni, amíg kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szimba, 2008. okt. 3. 08:40
A gesztenyés őrület elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.