Cseresznyés kocka recept
A Cseresznyés kocka hozzávalói:3 zacskó vaniliáscukor
3 dl joghurt
3 db tojás
8 dkg vaj
1 evőkanál sütőpor
150 g porcukor
150 g finomliszt
150 g rétesliszt
50 dkg meggy (befőtt)
3 evőkanál darált dió
A Cseresznyés kocka elkészítési módja:
A vajat olvasszuk fel, öntsük egy mélyebb edénybe. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a joghurtot. Tegyük az edénybe a sütőporral elkevert, átszitált lisztet is, majd kézi mixerrel alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat. A tészta felét öntsük egy tálba, keverjük hozzá a diót. Mindkét tésztát alaposan dolgozzuk össze. Egy 35x25 cm-es tepsit borítsunk be sütőpapírral. Kanalazzuk bele a világos, majd a barna tésztát. A cseresznyét magozzuk ki (lehet befőtt is, sőt meggyel is készíthető) és rakjuk a tésztára. Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük 20 percig a süteményt, majd kockázzuk fel, és szórjuk meg porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. júl. 17. 09:32
A cseresznyés kocka elkészítési módja és hozzávalói.