Versengés az életben (beszélgetés)
Gyerekként az jelentette a sikerességet és tudást, hogy jó jegyed volt? Ezzel mutattad meg, hogy mindenre képes vagy, mindent tudsz?
És, ahogy rosszabb jegyeket kaptál, sikertelennek érezted magad és lejjebb tetted a lécet?
A szüleid nem dicsértek meg, de azt sem mondták el, hogy nem egy 5-ös miatt vagy sikeres?
Engem a jegyek annyiból érdekeltek, hogy ne bukjak meg. Sosem érdekelt, hogy egy 3-as, mások szerint semmi. Mindig a mögötte lévő tudást néztem, amiből viszont egy 3-hármasnál sokkal több volt bennem.
A jegyeket sokszor úgy osztogatták a tanárok, hogy az épp felelő diákot szeretik e kellően vagy sem. Akit nagyon kedveltek 1 mondatért ötöst kapott, akit nem, az rosszabbat. Ez most sem változott szerintem.
Na, ez a jegyosztás, semmit nem mutat meg a tudásból.
És itt vonom össze a felnőtt élettel a sulis sikerességet.
Nem voltam sosem kitűnő és jeles sem. Az iskolát csak az érdekelte, hogy mindenről azt gondoljam, amit ők megtanítanak, illetve, ha egy matek példát máshogy oldottam meg, akkor azt sem értékelték jól, pedig a végeredmény ugyan az lett, csak én máshogy számoltam, mint ahogy ők tanították.
Miért kellene egy gyereknek, egy tanulónak mindig azt gondolni, egy olvasmányról, pl., amit már több tíz éve próbálnak belénk verni?
Az életben sem attól sikeres egy ember, hogy mindent úgy csinál, ahogy azt a többiek elvárják. És nem is csak attól sikeres valaki, amiről mások azt gondolják, hogy na ez siker a javából;)
A siker számomra azt jelenti, hogy szerintem elegendő a tudásom valamihez. Nem érdekel, ha más azt mondja, hogy nem vagyok sikeres, mert nem vagyok vezető. Nem a beosztástól függ a siker, bár sokak fejében az van, hogy ez a siker, mert ha főnök, akkor okos...
Sosem voltam versengő. A kiváncsiság és talán a maximalizmus hajtott mindig.
Sosem mértem magam másokhoz csak önmagamhoz, a saját magammal szemben támasztott elvárásaimhoz.
Nem lehet valaki mindenben nagyon jó!!!
Önműködően kiválasztódnak a területek ami érdekelnek, amiket nem csak tudsz, de jobban tudsz - és erre kell ráfeküdni és nyomni!
Mert ez örömöt okoz!!!
És mellé sikert!
Jelen idő, tehát most.
A felnőtté válásod során hogy volt?
További ajánlott fórumok:
- Amit megbántam az életben...
- Miért van az, hogy egyre több komolynak tűnő férfi a Hoxán sírja el bánatát, hogy az életben nem tud kapcsolatot létesíteni a női nemmel?
- Szerinted csak egyszer lehet valaki halálosan szerelmes, csak egy embere van mindenkinek az életben?
- Mit tennél, ha holnap reggel arra ébrednél, hogy egyedül te maradtál életben ezen a világon, az összes többi ember eltűnt?
- Miként lehet megtalálni az egyensúlyt a párkapcsolatban és az életben egyaránt?
- A versengés