Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Versengés az életben fórum

Versengés az életben (beszélgetés)

6. Myra (válaszként erre: 4. - Anyagi)
ma 22:11
Egyetértek veled.
5. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
ma 21:37

Sosem voltam versengő. A kiváncsiság és talán a maximalizmus hajtott mindig.

Sosem mértem magam másokhoz csak önmagamhoz, a saját magammal szemben támasztott elvárásaimhoz.

4. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
ma 20:52

Nem lehet valaki mindenben nagyon jó!!!

Önműködően kiválasztódnak a területek ami érdekelnek, amiket nem csak tudsz, de jobban tudsz - és erre kell ráfeküdni és nyomni!

Mert ez örömöt okoz!!!

És mellé sikert!

3. fülemüledal (válaszként erre: 2. - Srcrss)
ma 19:41

Jelen idő, tehát most.

A felnőtté válásod során hogy volt?

2. srcrss (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
ma 19:26
Nálam nem lejjebb, hanem egyre feljebb kerül a léc.
ma 19:11
Olvastam egy vallomást a rivalizálásról, hogy annak hiánya boldogságot okoz valakiben. Ez kicsi önvizsgálatot váltott ki nálam, visszagondolást, milyen voltam és milyen lettem mára. Érdekes, hogy gyerekkoromban versengő voltam, bár a szüleim nem dicsértek agyon, elég sokra tartottam magam. Mint sok gyerek, igen egészséges önbizalommal éltem az életet. Egy ideig jól is működtek a dolgaim, de amikor már nehezedett az iskola és egyre kevesebbszer tudtam a maximumot nyújtani vagy a legjobbnak lenni. Borzalmasan rossz érzés volt. Kezdtem automatikus átértékelni a dolgokat. Egyre keserűbben minden alkalommal. Depressziót is okozott a kamaszéveim alatt, hogy nem vagyok tökéletes és kellően - általam elképzelt mértékben - sikeres. Tehát az, hogy lejjebb tettem a lécet, csak azért volt, mert nem tudtam átugrani. Aztán még lejjebb, aztán még lejjebb. Most visszagondolva elég fájdalmas folyamat volt ez. Így megkímélni magamat a sikertelenségtől, hogy egyre kevesebbet vártam el önmagamtól. Közben tudatában voltam, hogy nem vagyok elég magamnak. Nem tudom, ez volt-e a helyes út, hogy a kevesebbel is megelégedtem. Mással is így történt az élete során?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook