Mézes almás hab recept
A Mézes almás hab hozzávalói:5 nagy alma
3 szem szegfűszeg
2 ek akácméz
2 dl tej
1 tejszínhabpótló por
A Mézes almás hab elkészítési módja:
A mézet megpirítottam a szegfűszeggel együtt. Aztán beledobtam hámozva, kisebb szeletekre vágva az almát, ami pár perc alatt néhány kavarás mellett meg is puhult. Néhány cikk kell a díszítéshez a végén. A szegfűszeget eltávolítottam, aztán kézimixerrel elkavartam. A sűrű krémet hűtőbe tettem majd elkészítettem a habot előírás szerint. Hamar kihűlt, akkor aztán a tejszínhabbal összekevertem, és tálalásnál fahéjat szórtam rá, meg a kimaradt almacikkekkel dekoráltam.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. júl. 15. 09:27
A mézes almás hab elkészítési módja és hozzávalói.