Mézes karácsonyi asztalra recept


25 dkg
akácméz ( lehet virágméz is)
1 db
tojás
1 db
citrom
1 kiskanál őrölt fahéj
5-6 szem szegfűszeg
30 dkg
finom liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só,3 dkg
vaj
5 dkg
kristálycukor
3-4 dkg
mandula
(mandula helyett a dió, vagy a mogyoró is megfelelő)..
A Mézes karácsonyi asztalra elkészítési módja:
A mézet felmelegítjük, a szegfűszeget mozsárban megtörjük, a citrom héját lereszeljük. A kristálycukorból kevés vízzel kenhető híg masszát készítünk. A mandulákat meghámozzuk. A melegített mézhez hozzáadjuk a felvert tojást, belekeverjük az őrölt fahéjat, a citrom héját , a sütőport, egy csipetnyi sót, majd lassan pergetve a lisztet és az egészet alaposan összedolgozzuk.A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk és különböző kiszúrókkal, vágókkal alakokat formálunk a tésztából. Kivajazott tepsibe tesszük, a tetejét mindegyiknek megkenjük cukros vízzel és minden alkocskát hámozott mandulával díszítünk. Előmelegített sütőben közepes tűzzel készre sütjük.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: varbóc, 2009. dec. 4. 05:34
A mézes karácsonyi asztalra elkészítési módja és hozzávalói.