„Részeges” meggyleves recept
A „Részeges” meggyleves hozzávalói:fél citrom leve
10 dkg cukor
1 szál fahéj
50 dkg magozott meggybefőtt
1 dl meggylikőr
1 kk szegfűszeg
1 vaníliás pudingpor(főzős)
2 dl tej
1 Tejszínhabpótló por
A „Részeges” meggyleves elkészítési módja:
Először is szirupot főzünk, vízzel, meggylével, cukorral, valamint ízesítésként a citrommal, fahéjjal és a szegfűszeggel. 1 l vízzel (előbb pár kanállal) keverjük ki a pudingport, majd engedjük fel vele a szirupot, forraljuk 1 percet, majd hűtsük le. Készítsük el a tejszínhabot előírás szerint, majd hűtsük le. Tálalás előtt keverjük bele a levesbe a meggylikőrt, majd tányérokba szedve a kész tejszínhabbal díszítsük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jún. 20. 15:08
A „részeges” meggyleves elkészítési módja és hozzávalói.