Burgonya krokett recept
A Burgonya krokett hozzávalói:30 dkg krumpli
10 dkg liszt
1 + 1 tojás
2 dkg vaj
só
1 ek petrezselyem
5 ek zsemlemorzsa
A Burgonya krokett elkészítési módja:
30 dg főtt, áttört burgonyához még melegen adjunk 10 dg lisztet, 1 előzőleg felvert tojást, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevelet, 2 dkg vajat, 1 púpozott mokkáskanál sót, és jól dolgozzuk össze. Ezután liszttel meghintett gyúródeszkán formáljunk az alaposan kidolgozott tésztából kb. 1,5 cm vastag rudakat, és vágjuk fel kb. 4 centiméteres darabokra. Minél gyorsabban sodorjuk ki, mert a burgonyával kevert tészta hamar kilágyul, és egyre ragacsosabbá válik. Végül verjünk fel 1 nagy tojást, és a rudacskákat forgassuk előbb tojásba, utána zsemlemorzsába, majd bő forró olajban, teljes lángon süssük ropogós pirosra.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jún. 19. 15:07
A burgonya krokett elkészítési módja és hozzávalói.