Zúzaleves recept
A Zúzaleves hozzávalói:40 dkg pulyka(vagy kacsa, v. csirke, v. liba)zúza
2 sárgarépa
2 fehérrépa
2 krumpli
1 vöröshagyma
só
őrölt bors
fél csokor petrezselyem zöldje
A Zúzaleves elkészítési módja:
A zúzát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és bő vízben leforrázzuk. Első levét leöntjük, utána kb. 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor félpuha, beletesszük a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, és a megtisztított vöröshagymát egészben (a hagymát a végén kivesszük),nagyobb kockára vágott krumplit. A levest megsózzuk, borsozzuk, és lassan, csendesen főzzük. Ha puha minden, karalábégaluskát készítünk (receptjeim között van) és beleszaggatjuk a levesbe. Apróra vágott petrezselyemmel meghintve, forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jún. 18. 15:05
A zúzaleves elkészítési módja és hozzávalói.