Medvehagymás rizs recept
A Medvehagymás rizs hozzávalói:2 dl rizs
4 dl víz
3-4 medvehagyma levél
2 újhagyma
1 evőkanál vaj
só
A Medvehagymás rizs elkészítési módja:
A rizst felforrósított vajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a 4 dl hideg vizet (sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Közben az új hagymát felkarikázom, vajon előpirítom Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót, jól megkavarom, hozzáadom a félkész hagymát, és a medvehagyma leveleket felcsíkozva, majd leveszem a tűzről. 20 perc múlva a gőzben megpuhul a hagyma; és kész a finom köret.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. júl. 16. 09:30
A medvehagymás rizs elkészítési módja és hozzávalói.