Almás-túrós kukorka recept
Az Almás-túrós kukorka hozzávalói:25+15 deka margarin
25 deka átszitált kukoricaliszt
25 deka tehéntúró (passzírozva)
22 deka porcukor
3 db tojás
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
3-4 db alma
csipet só
2 evőkanál keserű kakaó
2 evőkanál instant kakaó
Az Almás-túrós kukorka elkészítési módja:
A 25 deka margarint, a kukoricalisztet, a porcukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, a csipet sót habosra keverjük, majd kanalanként hozzáhabosítjuk az áttört túrót. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és óvatosan a masszába forgatjuk. Jól kizsírozott, prézlizett vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, - kb. 40 perc alatt l70 fokon készre sütjük. A 15 deka margarint állandó keverés mellett felfőzzük a kétféle kakaóval, s egyenletesen a süteményre locsoljuk.
A tehéntúrót húsdarálón szoktam ledarálni, - könnyebb a passzírozásnál.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2016. júl. 1. 21:39
Az almás-túrós kukorka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.