Túróhabos finomság recept
A Túróhabos finomság hozzávalói:2 db tojás
20 dkg átszitált finomliszt
30 dkg porcukor
40 dkg margarin
1/2 cs. sütőpor
15 dkg kekszdara
1 evőkanál vaníliás pudingpor
3 evőkanál rétesliszt
2,5 dl tej
4 evőkanál instant kakaó
2,5 dl natúr tejszín
20 dkg tehéntúró (passzírozva)
1 cs. habfixáló
csipet só
3 evőkanál lekvár
1 evőkanál kristálycukor
A Túróhabos finomság elkészítési módja:
A tojások sárgáját 10 dkg porcukorral, az átszitált liszttel, sütőporral, csipet sóval, 15 dkg margarinnal, 1 evőkanál tejjel habosra keverjük, - óvatosan beleforgatva a tojások keményre vert habját. Jól kizsírozott, lisztezett vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük és még forrón lekvárral megkenjük. A réteslisztet összekeverjük a pudingporral és a tejjel állandó keverés mellett felfőzzük, - kihűtjük. A maradék 25 deka margarint a maradék 20 dkg porcukorral habosra keverjük és kanalanként állandó keverés mellett hozzáhabosítjuk a kihűlt masszát, melyet aztán kétfelé osztunk. Egyik felébe keverjük a túrót, rákenjük a lekváros süteményre, - másik felébe pedig a kekszdarát, 2 evőkanál instant kakaót és ezt kenjük a túrós rétegre. Végül a tejszínt habosra keverjük az 1 kanál kristálycukorral, a habfixálóval, rásimítjuk a krémekre és az egészet megszórjuk a maradék 2 evőkanál instant kakaóval.
A túrót passzírozás helyett húsdarálón ledarálhatjuk.
Kicsit macerásnak tűnik így leírva, de nem az!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2016. jún. 9. 19:33
A túróhabos finomság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.