Habos csigák recept
A Habos csigák hozzávalói:Tésztához:
. 5 tojás sárgája,
. 40 dkg liszt,
. 20 dkg vaj,
. 3 kanál porcukor,
. 2 dkg élesztő
. tej
. pici só
Hab:
. 5 tojás fehérje
. 30 dkg kristálycukor
. 20 dkg darált dió
A Habos csigák elkészítési módja:
5 tojás sárgája, 40 dkg simaliszt, 20 dkg vaj, (rama), 3 kanál porcukor, 2 dkg élesztő kis tejben felfuttatva, pici só. Ebből tésztát gyúrunk és három cipót formálunk. Hab: 5 tojás fehérje,30 dkg kristálycukor,20 dkg darált dió. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verni, A diót hozzáadni és összekeverni. A cipókat egyenként téglalap alakúra nyujtani,megkenni a hab 1/3-val,majd feltekerni. Késsel kb. fél cm szelekre vágni, és sütőpapiron megsütni. Még forrón vaniliás porcukorban meghempergetni.
Finom omlós száraz sütemény!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Camay, 2007. ápr. 14. 17:28
A habos csigák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.