Kakaós krémes kalács recept
A Kakaós krémes kalács hozzávalói:Tésztához:
70dkg liszt ,
3 tojás sárgája,
1 evőkanál étolaj,
5dkg élesztő,
5dkg cukor,
4dl tej,
pici só.
Krém:
25dkg margarin,
20dkg porcukor,
3cs. vaníliás cukor,
3 kanál kakaó,
3tojás fehérje.
A Kakaós krémes kalács elkészítési módja:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk. 6 cipóra osztjuk, addig pihentetjük míg a krémet elkészítjük. 25dkg margarint, 20dkg porcukrot, 3 cs. vaníliás cukrot,3 kanál kakaóval habosra keverjük, 3tojás fehérjét keményre verjük és a krémhez adjuk. A cipókat téglalap alakúra sodorjuk a krémmel megkenjük,felsodorjuk. 3-3 rudat fonott kalács szerűen összefonunk. Zsírozott mély tepsibe téve 1/2 órát pihentetjük. Tojással megkenjük, 180C fokos sütőbe sütjük, mielőtt a tepsit kivesszük,vaníliás cukros tejjel megkenjük és még 1-2 percre visszarakjuk a sütőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. jan. 18. 14:12
A kakaós krémes kalács elkészítési módja és hozzávalói.