Mazsolás-cukros briós recept
A Mazsolás-cukros briós hozzávalói:0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
Töltelék:
4-5 marék mazsola
kristálycukor
pici vaj vagy muffin forma
A Mazsolás-cukros briós elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd megszórni a mazsolával és egy kevés cukorral. Bejgliszerűen feltekerni és nagyobb darabokra vágni, muffin sütő formába tenni, tetejét tojással megkenni és megszórni cukorral. Hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. júl. 1. 09:55
A mazsolás-cukros briós elkészítési módja és hozzávalói.