Sonkás falatkák recept
A Sonkás falatkák hozzávalói:1 csomag (kb. 270 gr) készre nyújtott leveles tészta
8 dkg főtt sonka
1 tojás
1 ek tejföl
őrölt bors, petrezselyemzöld
A Sonkás falatkák elkészítési módja:
A sonkát aprítógépben aprítsuk fel a tejföllel, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, és a felvert tojás 2/3-át. A leveles tésztából vágjunk négyszögeket. Ezek közepére helyezzünk a töltelékből. A tészta szélét kenjük meg a maradék felvert tojással. Hajtsuk össze a négyszögeket, szorosan nyomjuk le a széleket az ujjainkkal. Sőt, a legjobb, ha egy villával több helyen rányomunk. A csomagok tetejét kenjük meg a tojással, szórjuk meg őrölt chilivel vagy zöldfűszerrel. 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
Ha sonkás falatokat szeretnénk készíteni, kb. 6×6 cm-es négyszögeket vágjunk a tésztából, ha sonkás táskát, akkor legalább 10×10 centiset.
Ha időnk engedi, készítsünk a sonkás falatokhoz joghurt, kevés majonéz, citromlé, őrölt bors, továbbá zöldfűszer vagy chili hozzáadásával mártogatóst.
Ha nincs más lehetőség, a sonkát késsel is nagyon apróra vághatjuk
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 95a0f7ade3, 2009. aug. 4. 13:59
A sonkás falatkák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.