Gyümölcsös-túrós lepénykék Hor Panben recept
90 perc
A Gyümölcsös-túrós lepénykék Hor Panben hozzávalói:
40 db, kb. 15 cm átmérőjű lepényke-tésztához:
4 tojás
20-25 dkg liszt
1 l szénsavas ásványvíz
1 dl étolaj
fél kk só
tésztatöltelékhez:
1-2 db alma
1-2 db nashi (kínai) körte
25 dkg tehéntúró
1 tojás
2 ek cukor (vagy 1-1,5 ek fruktóz-alapú édesítőszer)
A Gyümölcsös-túrós lepénykék Hor Panben elkészítési módja:
A 4 tojást beleütjük egy tálba, felverjük, hozzáadjuk a sót, olajat, ásványvizet, lisztet. A gyümölcsöt meghámozzuk, apróra vágjuk, és a folyékony masszához adjuk. Az ötödik tojást szétválasztjuk, a sárgáját félretesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy másik tálban, abba belekeverjük a túrót, a cukrot, a tojássárgáját, végül a tejfölt. Az egészet hozzáöntjük a lepényketésztához (ami palacsintasűrűségű, de liszttel és/vagy szénsavas ásványvízzel lehet variálni még, igény szerint). Beállítjuk a sütőt 120-150 fok közé, és az első merőkanálnyi „massza” alá libatollal olajat terítünk szét a serpenyőben, így nem ragad le a cukros túrótól. (Előfordulhat, hogy később is kenni kell, de nem lesz olajos tőle a tészta!) A lepényeket fedő alatt sütjük, majd a sistergő hang hallatán megfordítjuk, hogy mindkét oldalán aranybarnára sülhessen. Megszórhatjuk fahéjas cukorral, fújhatunk rá tejszínhabot, meglocsolhatjuk joghurttal, halmozhatunk rá fagyit, de ehetjük magában is, ahogy tetszik.
A kész étek mennyei ízű, amerikai jellegű palacsinta lesz, amiben az alma íze dominál, a túrótól pedig kellemes állaga van.
Az óriás sütőedény szórakoztató elem is lehet: én legutóbb ugyanis bevittem a szobába az étkezőasztalra, így széken ülve, kényelmesen készíthettük el férjemmel az ételt. A család körbeülte, és igen jól mulattunk, miközben sütöttük az ízletes palacsintákat. Szerencsére sikerült másnap reggelire is mentenem belőlük…
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: boribakter, 2008. máj. 10. 01:36
A gyümölcsös-túrós lepénykék hor panben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.