Sajtos snidlinges kenyér recept
430 kcal
21 gramm
39 gramm
50dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,5 dkg élesztő,2,5dl víz,10dkg vaj,20dkg kecskesajt vagy juhsajt,2 csokor snidling,2 tojás,1-2kk s,
A Sajtos snidlinges kenyér elkészítési módja:
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt.A vizet meglangyosítjuk és 1dl az élesztőhöz öntünk és kovászt gyúrunk belőle.A tálat letakarjuk és a kovászt meleg helyen kb.15 percig pihentetjük.A vajat megolvasztjuk,a tortaformát kivajazzuk.A sajtot durvára reszeljük,a snidlinget megmossuk és vékony karikára vágjuk.A maradék vizet,vajat,sajtot és a snidlinget a tojást és sót a kovászhoz adjuk és az egészet sima tésztává gyúrjuk.Lefedve 45 percig kelesztjük.A sütőt 200 fokra előmelegítjük.A tésztábol golyót formálunk és a tortaformába fektetjük.Egy éles kést víbe mártunk és a kenyér tetejét 8 cikkre kissé bevágjuk.A kenyeret a forró sütőben(gáz3-4 fokozat)30 percig sütjük.Kivesszük,hagyjuk kihűlni és tálaljuk.
Sajt és snidling helyett finom a mogyoró,mazsola vagy a sűlt szalonna kocka,de keverhetünk a té
sztába napraforgómagot vagy tökmagot
előkészítés:20 perc
pihentetés:45 perc
sütés:30 perc
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: maricza, 2008. aug. 5. 12:41
A sajtos snidlinges kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.