Árpaleves sárgarépával és pulykahússal recept
50 perc
180 kcal
17 gramm
20 gramm
4 sárgarépa,1szál póréhagyma,2 zeller,8dkg árpa(bioboltból),1ek olaj,1 babérlevél,1l zöldségleves(2 kockábol),2 paradicsom,20dkg pulykahús,só,őrölz fehér bors,1/2 csokor snidling
Az Árpaleves sárgarépával és pulykahússal elkészítési módja:
A sárgarépát megtisztítjuk,vastag szeletekre vágjuk,póréhagymát meghámozzuk hosszában bevágjuk és a zöld részével együtt vékony karikákra vágjuk.A zellert tisztítjuk,vékony szeletekre szeljük,zöld részüket apróra vágjuk,az árpát szűrőbe téve hideg vízben lemossuk.A zöldséget olajban,serpenyőben ,megpirítjuk,az árpát hozzáadjuk,és együtt sütjük.A babérlevelet beletesszük és a levessel felöntjük,közepes lángon kb.15 percig főzzük.Közben a paradicsomot leforrázuk,rövid ideig a forró vízben állni hagyjuk,majd hideg vízzel leöblítjük.A héját lehúzzuk és apró kockára vágjuk.A kockára vágott hússal együtt a levesbe rakjuk,megsózzuk,megborsozzuk,és még 15 percig főzzük.A snidlinget megmossuk,vékony karikákra vágjuk.Az árpalevest utánízesítjük és snidlinggel megszórva tálaljuk.Friss bagettet kínálunk hozzá.
Egész árpaszemeket rakjunk bele,ejszakára áztassuk be,majd 1 óráig főzzük
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: maricza, 2008. aug. 3. 10:46
Az Árpaleves sárgarépával és pulykahússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.