Ír Burgonyaleves recept
35 perc
355 kcal
20 gramm
31 gramm
75dkg szétfővő fajta burgonya,2 fej vöröshagyma,4dkg vaj,1l zöldségleves(2 leveskockából),1,5dl főzőtejszin,só,őrőltbors,reszelt szerecsendió és petrezselyemlevél a diszítéshez
Az Ír Burgonyaleves elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,kockára vágjuk.A hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk és a vajban kis lángon üvegesre pároljuk.A felkockázott burgonyát hozzáadjuk és a zöldséglevessel felöntjük.Lefedve kb.20 percig főzzük.Néhány krumplikockát kiveszünk lecsöpögtetjük és félretesszük.A levest botmixerrel pépesítjük.A főzőtejszínt beleöntjük és felforraljuk,megsózzuk,megborsozzuk(ízlés szerint).A félretett burgonyakockákat belerakjuk.Közben a petrezselyemleveleket megmossuk.A levest csészékbe merjük,egy kevés reszelt szerecsendióval megszórjuk és petrezselyemlevéllel díszítjük.Nagyon finom,ízletes.
Zamatosabb lesz a leves,ha a hagymával együtt 2 áttört fokhagymát és 15dkg kockára vágott szalonnát is kisütünk.Vöröshagyma helyett tehetünk bele póréhagymát.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: maricza, 2008. júl. 29. 09:58
Az Ír burgonyaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.