Zellerleves recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zellerleves hozzávalói:
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál olaj,
1 zellergumó,
1 nagyobb szem burgonya,
1 zöldségleves-kocka,
1 ág friss kakukkfű,
2 szál friss vagy 2 teáskanál szárított lestyán,
só, bors
A Zellerleves elkészítési módja:
Forrósítsuk fel a olajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a kakukkfűlevelet, majd pároljuk pár percig, míg puha nem lesz. Tegyük bele a felszeletelt zellergumót és a felkockázott burgonyát. Ízesítsük az összevágott lestyánlevéllel, a sóval, a darált borssal és a leveskockával. Öntsünk alá pár deci vizet, fedjük le, és kis lángon pároljuk 10-15 percig. Ha már puha a zöldség, öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd jól forraljuk össze. Kézi mixerrel pürésítsük, majd tálaljuk poharakba, leveses csészékbe.
Tetejét megszórhatjuk pirított magokkal vagy kenyérkockákkal és megcsorgathatjuk pár csepp tökmagolajjal is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. dec. 12. 07:04
A zellerleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.