Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával recept
A Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával hozzávalói:2 szelet tilápia hal vagy más filézett tengeri hal
só
A páchoz:
1 dl natúr joghurt
1 gerezd zúzott fokhagyma
A panírhoz:
1 bögre kukoricás kenyérmorzsa vagy tetszés szerinti durvább zsemlemorzsa
napraforgó olaj a sütéshez
A cukkinisalátához:
2 db közepes zsenge cukkini
só
Az öntethez:
1,5 ek fehérborecet
0,5-0,7 dl víz
1 tk cukor
1 kk só
1 gerezd zúzott fokhagyma
frissen őrölt borskeverék
A Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával elkészítési módja:
A halszeleteket megszórjuk sóval. A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, beleforgatjuk a halszeleteket, és 10 percig pácoljuk. A joghurtos halat kukoricás kenyérmorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. (Panírozáskor ügyeljünk arra, hogy a morzsa jól tapadjon a halra. Sülés közben a halat lapát segítségével fordítsuk meg, mert könnyen törhet a halhús.) A cukkinit vékonyan legyaluljuk, enyhén sózzuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, melegítjük, és a cukkinire öntjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. dec. 30. 07:11
A joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával elkészítési módja és hozzávalói.