Provence-i csirketál recept
A Provence-i csirketál hozzávalói:4 csirkecomb
8-10 krumpli
1 sárgarépa
1 fehérrépa
0,3 dl bor
só
bors
Páchoz:
4 ek napraforgó olaj
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek provence-i fűszerkeverék
só
bors
A Provence-i csirketál elkészítési módja:
Előző este a pácot elkészítjük, és benne hagyjuk a csirkecombokat. Az olajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, borssal és az összezúzott fokhagymákkal. A csirkecombokat enyhén sózzuk csak, majd beleforgatjuk a páclébe. Végül egyenletesen mindenhova eloszlatjuk a felkarikázott vöröshagymát. Másnap a csirkecombokat kiszabadítjuk a vöröshagymák közül, egy kicsit újra sózzuk, és egy serpenyőben mindkét oldalukat megpiritjuk a pác levével együtt. Míg pirul a husi, megpucoljuk a krumplit, a sárgarépát, a fehérrépát, majd mindezeket megmossuk. Előveszünk egy pataki tálat, kicsit kiolajozzuk, és beletesszük a karikákra vágott krumplit, sárgarépát, fehérrépát és a pácból megmaradt vöröshagymát. Sózunk, összeforgatjuk, és mehet bele a 0,3 dl bor. Ha megpirultak a husik, áttesszük őket a zöldségek tetejére, és ráöntjük a serpenyő tartalmát is. Lefedjük a tálat, és süssük kb. 80 percig, majd egy 10 percig fedél nélkül is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. dec. 27. 07:00
A provence-i csirketál elkészítési módja és hozzávalói.