Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Provence-i csirketál recept

Provence-i csirketál recept

A Provence-i csirketál hozzávalói:
4 csirkecomb
8-10 krumpli
1 sárgarépa
1 fehérrépa
0,3 dl bor

bors

Páchoz:

4 ek napraforgó olaj
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek provence-i fűszerkeverék

bors


A Provence-i csirketál elkészítési módja:
Előző este a pácot elkészítjük, és benne hagyjuk a csirkecombokat. Az olajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, borssal és az összezúzott fokhagymákkal. A csirkecombokat enyhén sózzuk csak, majd beleforgatjuk a páclébe. Végül egyenletesen mindenhova eloszlatjuk a felkarikázott vöröshagymát. Másnap a csirkecombokat kiszabadítjuk a vöröshagymák közül, egy kicsit újra sózzuk, és egy serpenyőben mindkét oldalukat megpiritjuk a pác levével együtt. Míg pirul a husi, megpucoljuk a krumplit, a sárgarépát, a fehérrépát, majd mindezeket megmossuk. Előveszünk egy pataki tálat, kicsit kiolajozzuk, és beletesszük a karikákra vágott krumplit, sárgarépát, fehérrépát és a pácból megmaradt vöröshagymát. Sózunk, összeforgatjuk, és mehet bele a 0,3 dl bor. Ha megpirultak a husik, áttesszük őket a zöldségek tetejére, és ráöntjük a serpenyő tartalmát is. Lefedjük a tálat, és süssük kb. 80 percig, majd egy 10 percig fedél nélkül is.


Kategória: Egytálételek receptjei


A provence-i csirketál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook