Szűzpecsenye csiperkés mártással recept
A Szűzpecsenye csiperkés mártással hozzávalói:szűzpecsenye (400-450 g)
1 ek vajzsír
só
bors
A csiperkés mártáshoz:
150 g csiperkegomba
2 ek vaj
1 ek liszt
150 ml borjú alaplé
A Szűzpecsenye csiperkés mártással elkészítési módja:
A húsról éles késsel lefejtjük a zsiradékot és a hártyát, ha szükséges, hosszában elfelezzük. A vajzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, és a szűzpecsenyét 6 perc alatt körbesütjük. A húst előmelegített tányérra tesszük, sózzuk, borsozzuk, és 80 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 60 percre. A mártáshoz a csiperkét cikkekre vágjuk. A serpenyőben, amelyben a húst sütöttük, felforrósítjuk a vajat, rászórjuk a csiperkét, és megdinszteljük, megszórjuk a liszttel, egy pár percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Kb. 5 percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük. A húst érmekre vágjuk, és a mártással tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. dec. 29. 07:10
A szűzpecsenye csiperkés mártással elkészítési módja és hozzávalói.