Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajttal töltött csirkecomb káposztás bundában recept

Sajttal töltött csirkecomb káposztás bundában recept

A Sajttal töltött csirkecomb káposztás bundában hozzávalói:
csirke alsó- vagy felső comb (személyenként 2 db, illetve étvágytól függő...),
sajt,
édes káposzta,
szárnyas fűszerkeverék,
só,
bors,
őrölt kömény,
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
ételízesítő.


A Sajttal töltött csirkecomb káposztás bundában elkészítési módja:
A szép, egészséges édes káposztáról annyi levelet fejtek le, ahány combot készítek. Forrásban lévő ételízesítős vízben felteszem főni, de csak annyira, hogy könnyen formázható legyen. Míg a káposztalevelek puhulnak, addig előkészítem a húst. A csirkecomb bőrét lehúzom, a csontot éles késsel kiemelem belőle, majd a helyére kisujj vastagságú sajtot teszek. (Én ementálit tettem, de lehet trappista vagy ki milyet szeret.) Beszórom fűszerkeverékkel, majd félreteszem. A káposztaleveleket leszűröm, kicsit hűlni hagyom. Előkészítem a panírozáshoz valókat. A tojásba sót, borsot és őrölt köményt is teszek. Mire ezzel elkészülök, a káposztalevelek egy kicsit meghűlnek, és könnyen be tudom velük burkolni a csirkecombokat. Úgy, mint a töltött káposzta készítésénél. A két végét begyűröm, így nem tud belőle kicsúszni a comb. Ezután a szokásos módon bepanírozom, majd szép aranybarnára sütöm. Tetszés szerinti köret adható hozzá, én vajas törtburgonyával kínáltam.


Kategória: Húsételek receptjei


A sajttal töltött csirkecomb káposztás bundában elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook